Українська традиційна кухня - ТМ "Маршалок" презентує книгу рецептів "З пилу, з жару"
 
                                                          
   Ми взяли за основу продукцію власного виробництва і пропонуємо Вашій увазі нові, часом нестандартні погляди на звичні способи приготування традиційних страв. Нижче наведені окремі рецепти із книги, повну версію можна завантажити тут.

Пельмені «Домашні», запечені в омлеті
Спочатку відварюємо пельмені.
Вбиваємо у посуд яйця, вливаємо до них молоко або сметану, додаємо солі й перцю. Суміш добре збиваємо.
На розігріту з вершковим маслом сковороду викладаємо готові пельмені, заливаємо їх підготовленою сумішшю й запікаємо в духовці.
Витрати продуктів на одну порцію:
пельмені «Домашні» — 7 шт.,
яйця — 2 шт.,
молоко (сметана) — 50 г,
масло вершкове — 20 г,
сіль, перець чорний мелений за смаком.
   

Вареники з сиром, тушковані в сметані
Відварюємо вареники, перемішуємо їх з сиром і кладемо у горщик. Яйця збиваємо з цукром і сметаною. Додавши до суміші вершкове масло, виливаємо її у горщик, який потім ставимо в духовку. Вареники подають до столу в посуді, в якій вони готувалися.
Витрати продуктів на одну порцію:
вареники з сиром — 6 шт.,
сир — 200 г,
яйце — 1шт.,
сметана — 150 г,
цукор — 1-2 ст. л.
   
Бургер з помідором
Поки порція м’ясних напівфабрикатів трошки зігріється, ми ретельно змажемо вершковим маслом дно жаростійкого посуду і приготуємо суміш зі збитих яєць, сметани, твердого тертого сиру, солі та інших спецій. У жаростійкий посуд викладаємо бургер, по центру, безпосередньо на цибулю кладемо помідорне кружальце і щедро покриваємо нашу «конструкцію» вищевказаною сумішшю. Останній крок: тримаємо бургер в духовці до повної готовності.
Витрати продуктів на одну порцію:
бургер — 2 шт.,
помідор — 1 шт.,
твердий сир — 40 г,
яйця — 1 шт.,
сметана — 40 г,
сіль та інші спеції за смаком.
   
Зрази м’ясні, запечені під сметаною
Рецепт, який ми хочемо Вам запропонувати, підходить для приготування і зраз м’ясних з грибами і зраз м’ясних з твердим сиром. Отже: смажимо зрази і паралельно відварюємо рис. Аби надати каші вишуканого смаку й кольору, додамо в процесі варіння трошки томат-пюре. Готова каша має бути розсипчастою. В глибоку посудину викладаємо рис, а зверху смажені зрази. Заливаємо все сметаною, посипаємо твердим тертим сиром і запікаємо.
Витрати продуктів на одну порцію:
зрази м’ясні з грибами чи твердим сиром — 2 шт.,
рис — 50 г,
томат-пюре — 25 г,
сметана — 130 г,
твердий сир — 15 г,
сіль за смаком.
   
Тюфтельки тушковані
Заздалегідь розморожені м’ясні кульки обсмажуємо на сковорідці й викладаємо у жаростійкий посуд. До томатного соку додаємо шматочки маринованого болгарського перцю, прянощів, заливаємо цією сумішшю тюфтельки і тушкуємо 20 хвилин. За 5 хвилин до виймання страви з духової шафи, додаємо лаврового листа.
Перед подачею тюфтельки обов’язково слід густо полити соусом, у якому вони тушкувалися. Кількість кульок на одну порцію складає 3-4 штуки. Гарнір може бути представлений розсипчастими кашами, картоплею або відвареними овочами.
Витрати продуктів на одну порцію:
тюфтельки — 4 шт.,
томатний сік — 1 стакан,
маринований болгарський перець — 30 г,
прянощі, лавровий лист, сіль за смаком.
   
Юшка «Домашня» (з рибних консервів)
Одразу зазначимо, що дана страва не претендує на звання повноцінної юшки. Тобто юшки, приготовленої зі свіжої риби і за всіма правилами. Це стилістична і цілком апетитна варіація, приготування якої потребує небагато часу. Отже, порізану картоплю кидаємо у кріп. Додаємо нарізану кружальцями моркву. Варимо 7-10 хвилин. Добавляємо перловку і рибні консерви. Варимо ще 5-7 хвилини. Наступні інгредієнти: цибуля, часник, лавровий лист, перець горошком. Вимикаємо під каструлею вогонь, кладемо зелень. Даємо юшці настоятися 5 хвилин і подаємо на стіл. А до неї розтягаї з рибою.
Порада:
— заздалегідь зваріть перловку до стану напівготовності і промийте;
— сіль додавайте поступово і невеликими порціями, адже у рибних консервах сіль входить до складу продукту;
— цибулю, лавровий лист, часник, перець горошком по закінченню варіння бажано витягнути з юшки.
Витрати продуктів для приготування 1 л юшки:
рибні консерви (горбуша, сайра, сардина — на Ваш смак) — 1 шт.,
крупа перлова — 50 г,
картопля — 3-4 шт.,
морква — 1 шт.,
цибуля ріпчаста — 1 шт.,
часник, спеції, зелень за смаком.
   
Підлива для голубців
Спочатку кілька слів щодо напівфабрикатів. Їм потрібен час, аби «зігрітися». Потім голубці слід обсмажити, покласти у каструлю, залити водою і, поставивши на невеличкий вогонь, тушкувати. Ми ж тим часом готуємо підливу. Спочатку розтоплюємо на сковороді вершкове масло і обсмажуємо подрібнену моркву, перець болгарський і цибулю. Потім додаємо борошно, ретельно перемішуємо, доводячи все до однорідної маси. Останній штрих: томатна паста. Суміш ще раз ретельно перемішуємо, здобрюємо сіллю, перцем, лавровим листом і виливаємо підливу у голубці.
Витрати продуктів на одну порцію (2 шт.):
масло вершкове — 10 г,
цибуля ріпчаста — 20 г,
перець болгарський — 10 г,
морква — 10 г,
борошно — 1-2 ст. л.,
томатна паста — 10 г,
сіль, цукор, перець чорний молотий, лавровий лист, вода за смаком.
   
Сметанний соус до рибних страв
Спочатку підсмажуємо на вершковому маслі пшеничне борошно до світло-золотистого кольору. Пасероване борошно розводимо сметаною. Повільно змішуючи інгредієнти, додаємо солі й перцю за смаком, а також дрібку спецій для страв з риби. Протягом 3-5 хвилин суміш слід проварити, потім процідити і, на кінець, довести до кипіння. Соус можна подавати окремо чи поливши ним страву.
Витрати продуктів на одну порцію:
сметана — 150 г,
масло вершкове — 1 ст. л.,
борошно — 1 ст. л.,
сіль, перець за смаком.
   
Гарячий яєчний сендвіч
Багет розрізаємо вздовж навпіл. Виймаємо м’якушку* таким чином, щоб залишити хлібні стінки товщиною 1,5 см. Верхню половину багета змащуємо 3 столовими ложками вершкового масла, нижню — майонезом. Викладаємо нижню половину шматочками шинки, зверху нарізані тонкими кружальцями цибулю і помідор, змащуємо гірчицею. В сотейнику розтоплюємо 1 столову ложку масла, вливаємо збиті яйця й смажимо на середньому вогні, постійно помішуючи, доки яйця не схопляться. Знімаємо з вогню, даємо охолонути. Перекладаємо яйця на верхню частину багета, закриваємо тонко нарізаним скибочками твердого сиру. З’єднуємо обидві половини багета. Відповідно до розміру хлібобулочного виробу відрізаємо шматок фольги. Змащуємо фольгу вершковим маслом, щільно огортаємо фольгою багет і запікаємо багет у духовці протягом 15-20 хв. Температурний режим до 200°С. Після такої теплової обробки багет звільняємо від блискучої оболонки і нарізаємо поперек.
*Звертаємо Вашу увагу, що у даному рецепті м’якушка не знадобиться. Отже, використовуйте її на власний розсуд.
Витрати продуктів на 6—8 порцій:
ТМ «Маршалок» рекомендує:
шинку, грудинку, підчеревину або рулет — 200 г,
багет — 1 шт.,
яйця — 8 шт.,
твердий сир — 200 г,
великий помідор — 1 шт.,
середніх розмірів червона цибуля — 1 шт.,
вершкове масло — 5 ст. л.,
майонез — 2 ст. л.,
гірчиця — 2 ст. л.
   
Батон, фарширований баликом і твердим сиром
Балик нарізаємо шматочками. Твердий сир слід подрібнити на терці. Змішуємо балик і сир з майонезом, зеленню, подрібненим часником. У батоні слід зробити глибокі поперечні надрізи. Майже до основи. Утворені таким чином хлібні «кишені» наповнюємо баликово-сирною сумішшю. Загортаємо батон у фольгу і запікаємо у духовці протягом 15-20 хв. Температурний режим до 200°С.
До речі, такий, заздалегідь «фарширований» батон зручно брати з собою на пікнік. Батон слід обережно нанизати на шампур, розігріти над вугіллям і гарячі бутерброди готові!
Витрати продуктів на 6—8 порцій:
ТМ «Маршалок» рекомендує:
балик або рулет —200 г,
батон — 1 шт.,
майонез — 5 ст. л.,
твердий сир — 200 г,
часник — 5 зубків,
зелень петрушки чи укропу — 2 ст. л.
   
Капуста, запечена з ковбасою
або сосисками
Білокачанну капусту очищаємо, промиваємо, шинкуємо соломкою й тушкуємо до готовності. Аби зробити страву «з вогником», додайте під час тушкування разом з томатним соусом гострого кетчупу чи аджики, а також дрібку перцевої суміші. Змащуємо жиром лист і викладаємо на нього капусту. Зверху вкладаємо шматочки ковбаси (сосисок). Потім знову шар капусти і знову ковбасу (сосиски). Запікаємо страву в духовці, до утворення рум’яної шкуринки на шматочках ковбаси (сосисок).
Витрати продуктів на одну порцію:
ТМ «Маршалок» рекомендує:
або ковбаси напівкопчені —150 г,
або сосиски — 3 шт.,
капуста свіжа — 250 г,
жир — 20 г,
соус томатний — 15 г,
кетчуп гострий — 10 г,
лавровий лист, сіль за смаком.


 
 
 
    вул. 2а Піщана 49, м. Біла Церква, Київська обл., Україна, 09100
    тел/факс: +380 4563 66635, 98191, Email :info@marshalok.com.ua
 
 
Головна Про підприємство Продукція Прайс-лист Рецепти Партнери Карта сайту Контакти